Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ : ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΕΥ ΖΗΝ "Οι ντεντέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό"

 Ξεκινήσαμε με πολύ χαρά κι ενθουσιασμό το Εργαστήριο Δεξιοτήτων για τη διατροφή  κι ο στόχος μας ήταν να αποκτήσουν τα παιδάκια μας  σωστές διατροφικές συνήθειες και να γνωρίσουν  τη σημασία της άσκησης.


 

Τα παιδάκια έγιναν ντεντέκτιβ για να ανακαλύψουν τα μυστικά για γερό σώμα και δυνατό μυαλό, προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά του Ντεντέκτιβ  Βαν, ο οποίος τους έστελνε τις αποστολές σε μηνύματα και τα καλούσε να τις επιλύσουν.


 


Με μεγάλη χαρά φορούσαν όλοι τις κονκάρδες του ντεντέκιβ και με μουσική μυστηρίου ξεκινούσε η αποστολή....

Καταγράψαμε πρώτα τις γνώσεις που είχαμε όσον αφορά τη διατροφή και την άσκηση, έπειτα χωριστήκαμε σε ομάδες για να βρούμε τις απαντήσεις που θέλαμε

Καλέσαμε στο νηπιαγωγείο για να μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη σημασία της σωματικής άσκησης την κυρία Άρτεμη Μαλλιάσα, γυμνάστρια. 

Είχαμε πολλά να την ρωτήσουμε και τα γράψαμε ...μην ξεχάσουμε κάτι...Μας απάντησε σε όλα και παίξαμε πολλά παιχνίδια στην αυλή!

 




Μετά τη γυμναστική έπρεπε να μάθουμε για τη διατροφή ...

Πολλά καινούρια πράγματα μας είπε η διατροφολόγος που ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας η κυρία Λένα Κουκουνάρη. Την ακούσαμε με μεγάλη προσοχή και τη ρωτούσαμε συνεχώς για να μάθουμε για τις τροφές που μας κάνουν δυνατούς.





Οι εργασίες μας για τη διατροφή
 

 Διαβάσαμε τα βιβλία: "Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε"  

"Μια φορά ήταν .....η Κολοτούμπα."


 


Φτιάξαμε την πυραμίδα της Διατροφής και κάθε φορά ψάχνουμε να βρούμε από ποιο επίπεδο είναι το φαγητό  που έχουμε, για να τρώμε από όλα τα είδη των τροφών κάθε μέρα.




Ακολουθώντας τις οδηγίες των γρίφων κόψαμε λαχανικά από τον κήπο μας για να φτιάξουμε τη δική μας χρωματιστή σαλάτα και να στείλουμε τη συνταγή στον ντεντέκτιβ Βαν.




Καταγράψαμε τη συνταγή σε φύλλο εργασίας


Στον τελευταίο γρίφο έπρεπε να απαντήσουμε σε ερωτήματα των παιδιών του ντεντέκτιβ Βαν, για να τα βοηθήσουμε να είναι γερά και δυνατά.


Τα παιδάκια μας χωρίστηκαν σε ομάδες και αφού συζήτησαν ζωγράφισαν και παρουσίασαν αυτά που σκέφτηκαν.

Φτιάξαμε ένα ψηφιακό βιβλίο με τις ζωγραφιές των παιδιών από την επίσκεψη της  γυμνάστριας και άλλες δράσεις μας




Book titled 'Οι ντεντέκτιβ ανακαλύπτουν το μυστικό για σώμα γερό και μυαλό δυνατό.'Read this book made on StoryJumper

Όλοι συμφώνησαν ότι μαζί με τα παιδιά του Ντεντέκτιβ Βαν μάθαμε κι εμείς πολλά που δεν γνωρίζαμε, για την σωστή διατροφή και άσκηση.

Τελειώνοντας το Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τα παιδάκια  φτιάξαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι που μας ζήτησε ο ντεντέκτιβ  Βαν. Το  κρατήσαμε λίγο για να παίξουμε και μετά θα του το στείλουμε.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.